WELCOME TO MY LOVELY BLOG..have fun travel my blog..do read,do follow..tenkiu..=)

Thursday, April 19, 2012

PERINGATAN BUAT SANG JEJAKA ! ^^

hye beautiful..

you tell me..berapa kerat sangat lelaki hari ini yang benar2 gentlemen and act like a realmen?yang ada hanyalah yang hampeh..kalau xhampeh pon..hampir2 hampeh..ade yang tak respect women, ada yang macam sial perangainye terhadap perempuan....even kadang2 org terdekat ngn kite..father, husband, boyfriend..brothers..etc..kadang2 bertindak sangat2 tidak gentlemen..

what i mean by gentlemen bukanlah harus mempunyai badan berketul2..gagah perkasa..owned a Lamborghini..but..mind your attitude towards women..
in short,men show me that u are real man..i think being gentlemen dengan perempuan tak salah..its only shows you respect women,it shows courtesy towards women. kan?kan?

kepada lelaki2 yang budiman..in case u read this entry..

PLEASE..PLEASEbila kamu berjumpa dengan kawan perempuan kamu kat tengah jalan..or dia datang ngn public transport untuk berjumpa kamu..please..please..Always drop the lady back home. Or at least offer to drop her home..

in case kamu busy or ada hal yang mustahak..At least ensure you walk her to the bus stop or put her in a taxi or the most convenient mode of transport in case you cannot drop her home...bukan susah pun?kadang2 show to the women that kamu seorang lelaki yang bertanggujawab..

it is so sweet things..kan women?


PLEASE..PLEASE..sebagaimana marah or bencinya kamu kat perempuan tu..Don’t ever say to them Bitch or betine sebagai ganti nama... It’s a MAJOR turn off. its really disrespectful. Lelaki yang gentleman die cool je and tak kan saying sesuatu yang menunjukkan mereka tidak menghormati perempuan like what a BIG JERK always do..Bila kamu nak menggelar seorang perempuan sebagaibitch and panggil die betine..at least..think about YOUR MOTHER or YOUR SISTER..they are women too just like the one u hate the most in front of u.

PLEASE.PLEASEWhen walking with her, take the side closest to the street. It makes her feel protected.Jangan berjalan meninggalkan mereka jauh dibelakang anda..JANGAN membiarkan perempuan yang anda kenal or sayang rushing mengejar anda dibelakang..

PLEASE,PLEASE..
offer your seat if you see a woman standing. Especially when you see a pregnant lady boarding the bus.itu menunjukkan kamu seorang yang penyayang..trust me women will be very happy when u do that..

PLEASE.PLEASEoffer to help her when kamu tengok a women tengah pegang barang2 yang penuh ditangan..and kamu nampak diorang macam tersekat ke nak turun dari bus ke..or nak keluar dari pintu ke..why not try to be nice?at least offer dengan muka or tangan korang seolah olah cuba untuk help them even kamu TAK buat pon..i just want to make u know that, offer untuk menolong pon enough to make women happy even mereka menolak untuk ditolong oleh kamu. 


PLEASE..PLEASE..
Time pergi dating pon..
it’s only gentlemanly to pull out your wallet to pay. At least on your first date.bukannya bermaksud women ni materialistik or tak mampu nak bayar sendiri..but for me.. It’s just a dating etiquette,it’s plain respect...bayangkan first time jumpa pon..korang bayar asing2..nampak sgt tak gentlemen kan?

PLEASE..PLEASE
when a women doing something for u..or dia just buat sesuatu yang simple..like bagi ruang dekat korang untuk masuk terlebih dahulu..why not say "Thank YOU" or at least a smile even how VVIP you are..Respecting one another is always a good thing to do.

so easy kan?

honestly.. I don’t expect a guy to open the car door for me, I don’t expect him to pull up the chair for me, I don’t expect him to pay all the time, i dont expect him to baby-sit me as I don’t even expect seorang lelaki berjalan dihadapan saya all the time..i dont even expert dia menyalakan api rokok without seeking my consent....i just wanna be treated like a women..im happy when i see men do respect me in that way..am i asking too much readers? 

so lelaki..this is so general..wanita bukannya mahu dilayan seperti puteri..It’s just a way of respecting us..life would be so beautiful when men know how to make women happy..it is just a simple thing but believe me..semua perempuan mahu dihormati dan dihargai..

please..please..please..please..please..
be good to women..show them your respect..
please..please..please..please..be gentlemen is not that hard..it is just the simple things to do..


p/s : Lame ta merepek dekat blog ni..really misz to be BLOGGER TEGAR like before this..




TENKIU ! SUKE? LIKE AND COMMENT :)

7 comments:

*o* hati iza (*,*) said...

boleh share x post ni tuan blog?

dyla atsuya said...

boley syg..share je la..^^

sYiRa LoKMaN said...

sudah kembali beraksi nampaknyaa :D

zera eira said...

wahh, semua pon zera setuju sangat! :D

dyla atsuya said...

syira > kmbali lepas lme mnyepi an..^^

zera > tenkiu >.<

♔Lady Ainaa♔ said...

betul tu...sgt xgentle kalau lelaki yg perangai yg hampeh ni, bajet je hnsem kan kan... lg benci, lelaki yg suke sgt tipu pompuan ni...aishh, semoga sis dpt lelaki yg baik amin...

dyla atsuya said...

lady ainaa > amin..tenkiu for coming ye..^^