WELCOME TO MY LOVELY BLOG..have fun travel my blog..do read,do follow..tenkiu..=)

Saturday, January 28, 2012

AYAT LELAKI YANG DIBENCI PEREMPUAN !

ASSALAMUALAIKUM...
HOLAAA EBLIBADI...

OKE,DYLA JUZ NA BG SIMPLE ENTRY BUAT PARA PENGUNJUNG..EVEN ENTRY NI SIMPLE BUT BERMAKNA OKE..TERUTAMA BUAT CIK ABG DI LUAR SANA..PLEASE LEBARKAN MATA ANDA DAN FAHAMINYA OKE..DIBAWAH NI ANTARA AYAT-2 YANG PALING TIDAK DISUKAI OLEH PEREMPUAN..DIULANGGI,AYAT YANG TA DISUKAI OLEH PEREMPUAN 


SO,LET'S CHECK IT OUT >>>
"Wow. Lawa betullah budak Amira tu..." 


Tak kira betapa lawa atau seksi perempuan yang lalu di depan anda, tolong jangan sebut ayat ni kuat-kuat. Jaga hati orang di sebelah anda.

Walaupun kekasih anda sendiri menyebut betapa cantiknya perempuan yang lalu itu, jangan sibuk-sibuk nak masuk campur. 
Mungkin dia cuma mahu menguji.


"Bodoh betul la kawan-kawan awak tadi..."
 

Hormat dia sepertimana dia hormat anda. Walaupun anda tahu kawan-kawan dia adalah penipu, suka tikam kawan dari belakang atau sebagainya, ada cara lain untuk memberitahu dia berbanding seperti ayat kasar di atas.
 

Lelaki juga pasti marah bila kekasih mereka berkata buruk tentang kawan yang dia lebih kenal itu bukan?


"Lol. Teruknya rambut you. You tak pergi salon ke?"
 

Perempuan sangat suka bereksperimentasi dengan rupa dan tubuh mereka. Tapi ingat, bukan setiap eksperimen memberi hasil seperti yang diharapkan.
Daripada mengkritik dan mentertawakan kekasih hati anda, apa kata anda memberi dorongan kepadanya kerana dia juga pasti tak suka dengan hasil eksperimen dia yang gagal itu. Anda seharusnya berterima kasih kerana dia sudi menunjukkan hasil yang buruk itu kepada anda terlebih awal kerana selepas berkahwin nanti anda harus menerima juga ketidakcantikan dia.


"Abang tak suka la baju yang sayang pakai ni..."
 

Kalau perempuan pakai baju, tudung, atau apa saja di badannya, itu bermakna dia sangat sukakannya dan sanggup berhabis duit demi pakaian itu. Memberi ayat seperti ini cuma membuat anda kelihatan seperti lelaki yang tidak pandai menghargai dan buta fesyen. 


Kalau betul anda tidak suka dengan pakaiannya, apa kata bawa dia pergi shopping dan tunjuk yang mana satu pakaian yang boleh buat anda memujinya bila dia pakai nanti. Perempuan memang tak tolak bila lelaki mengajaknya pergi shopping. Masalahnya, beranikah lelaki?

"Baby ni sensitif sangat la. Janganlah emo macam ni..." 

Perempuan mudah mengalir air mata. Jadi jangan berkasar bila dia emosi, sedih, marah atau menangis. Bukan setiap masa api harus melawan api.
 

Apa salahnya kalau anda menjelaskan perkara sebenar, cakap baik-baik, sapu air mata yang mengalir dengan ibu jari anda dan peluk dia supaya dia rasa disayangi. Oh ini hanya untuk yang dah kahwin. Kalau belum, pandai-pandai cover la ye. Masing-masing dah besar. 
OKE,SEKARANG DA FAHAMKAN..SO SILA PRAKTIKKAN OKE.. SEE U IN THE NEXT ENTRY..

         


with full of love..TENKIU ! SUKE? LIKE AND COMMENT :)

5 comments:

Si Pensel said...

:)

dyla atsuya said...

^_^

Red said...

Mohon Share~ ^^

cyma said...

bgus niyh. .sye pOn memag bnci. .lelaki ckp cm tuhh ! si lelaki awk perlu tahu. .hahahah. .

dyla atsuya said...

red > share je =)

cyma > btoi3..bg deme tawu ckit an..=p