WELCOME TO MY LOVELY BLOG..have fun travel my blog..do read,do follow..tenkiu..=)

Wednesday, January 11, 2012

strawberry owh strawberry..

hye rakan2 blogger sekalian..

again dyla maen perang dekat dapur ari ni..disebabkan strawberry still ade so tha's why dyla na habiskan ari nie jugak before strawberry 2 kecut dlm peti sejuk an..so jgn lengahkan masa,jom la kite intai-intai resipi ni..

chocolate strawberry trifle




bahan-bahannya ialah >
Brownies: 2, potong in half inch slices (mane2 brownie yg korang suke..boleh cari dekat kedai kek taw)
Chocolate Custard: 1 cawan
Sweetened whipped cream: 1 cawan
Chocolate bar: 1 cawan, dicincang taw (korang boleh guna cadbury dairy milk untuk dapatkan rasa yg lebih yummy)
Fresh strawberries: 1 cawan, dipotong mengikut kreatifan anda
cara-caranya:
sediakan mangkuk atau cawan. First ,tambah satu lapisan of cream in it, then a slice of brownie, diikuti pula dengan a layer of custard. After this put a layer of strawberry slices, then letak chocolate yang dah korang cincang(cincang jgn bg halus sgt taw). Finally letak a layer of cream di bahagian atas dan hiaslah secantik mungkindengan chopped chocolate and strawberries. DAH SIAP ! senangkan..NOW Your delicious, mouth watering and yummy chocolate strawberry triffle is ready! Enjoy it darling..hidangan ni boleh dihidang ketika dinner bersama orang tersayang..<3


Strawberry Smoothie Recipe



Ingredients:
6 biji strawberries
1/2 cawan of your favorite yogurt (cari la yg low fat)
1/2 cawan of vanilla or strawberry ice cream
1/2 cawan of whole milk

Directions:
First kisar strawberries dan susu bersama sampai strawberries betul-betul hancur, than tambah ice cream and yogurt and whip for just a little bit so smoothie remians thick.SO EASY RIGHT ! enjoy it honey..


semuanya senang-senangkan..apa lengahkan masa,try la..strawbeery senang je cari,dekat pasaraya pown ada jual,ta pyah susah na pi cameron..dah buat nanti mai la share dengan dyla ye..nanti kalo ade resepi yg best dyla kongsi lagi oke..have a nice day my dear darlings..and tenkiu fpr coming to my blog..


mai la klik fanpage "pabila dua blogger bergabung"..


TENKIU ! SUKE? LIKE AND COMMENT :)

4 comments:

CIK MAY said...

wah..nmpk sedap.buatkan siket then htr sini ye..;)

dyla atsuya said...

kalo dkat boley je dyla anta bg rase..hehe

sarah mohamad said...

Sedapppnyaaaa triffle ittewww. Terliurr wehhh tengokk! HEHEH

dyla atsuya said...

mmg yummy pown..try la,senang je pown..